Termometr kuchenny do głębokiego tłuszczu. Zaprojektowany do pomiaru podczas smażenia w głębokim tłuszczu, gotowania jajek w koszulkach. Wyposażony w praktyczny klips.
Złote frytki, delikatna tempura z warzywami lub krabami, puszyste pączki. Wszystkie te przysmaki pochodzą z frytkownicy. Termometr do smażenia Kuchenprofi zapewnia doskonałe rezultaty. Wystarczy przymocować go na krawędzi patelni lub frytkownicy za pomocą klipsa i sprawdzić, czy tłuszcz osiągnął idealną temperaturę ok. 170-180°C. O wiele dokładniejsza i bezpieczniejsza metoda niż trzymanie drewnianego patyczka we wrzącym oleju i sprawdzanie, czy nie ma bąbelków. Dzięki rozszerzonemu zakresowi temperatur 0-300°C możesz używać termometru również do gotowania w koszulkach, niskotemperaturowego gotowania oraz do ok. 160°C jako termometru do cukru.
Wskazówka dotycząca smażenia w głębokim tłuszczu: olej należy wymienić najpóźniej po pięciu procesach, ponieważ jest on wtedy zanieczyszczony i nie można go już wystarczająco podgrzać.
Akcesoria kuchenne Küchenprofi, chociaż są efektem 90 lat tradycji firmy, wcale nie są nudne. Piękne i stylowe kuchenne przybory oraz naczynia udowadniają, że Niemcom wcale nie brakuje fantazji.